Gratis levering vanaf €30
Naar de startpagina

Nutritionele tekorten

Een gezonde voeding rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, onverzadigde omega-vetzuren en anti-oxidanten zijn essentieel voor de ondersteuning van een optimale gezondheid. 

Klachten die kunnen wijzen op nutritionele tekorten 

 • Energieproblemen
 • Emotionele problemen
 • Prikkelbaarheid
 • Huidproblemen
 • Haaruitval en nagels die breken
 • Verhoogde vatbaarheid voor infecties 

 • Slechte suikercontrole
 • Vertraagde schildklierwerking
 • Hart –en bloedvatproblemen
 • Spierkrampen
 • ... 

Ontdek onze oplossingen voor nutritionele tekorten

De meest voorkomende, gemeten nutritionele tekorten in de Westerse wereld zijn Vitamine D, Magnesium, Vitamine B12, Jodium, Ijzer en onverzadigde Omega-vetzuren.

Bij Labophar ondersteunen we gericht alle nutritionele tekorten, zowel specifiek als in combinatie. 

Natural Energy - omega 3- omega 7 Balance
Omega 3 + 7 Balance
Omega vetzuren zijn essentieel voor een optimale werking van alle menselijk cellen. Ze zijn cruciaal voor de kwaliteit van de celmembranen en zorgen dat vitaminen, mineralen en essentiële voedingsstoffen doorheen de celmembranen geraken. Omega vetzuren hebben een positieve impact op de werking van het hart, ogen, hersenen, huid en slijmvliezen. Vitamine E beschermt deze unieke vetzuren en draagt bij tot de bescherming tegen oxidatieve stress.
Natural Energy - Vitamine D Complex Ultra - 3000 IU
Vitamine D Complex Ultra - 3000 IU
Vitamine D is een onmisbaar vitamine met een brede waaier aan positieve effecten in het lichaam. Vitamine D tekorten zijn de meest voorkomende tekorten in de Westerse wereld. Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat per parel 75 microgram of 3000 internationale eenheden (IU) vlot opneembare Vitamine D3 in zuivere extra vierge olijfolie voor een optimale beschikbaarheid voor het organisme. Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat geen kleurstoffen of bewaarmiddelen. In een land zoals België heeft iedereen dagelijks nood aan extra vitamine D. Bij volwassenen met een normaal gewicht wordt bij een tekort in recent onderzoek een dagelijkse dosis van 3000 IU aangeraden.
MagneBplusD Femina 120 caps
MagneBplusD Femina New Formula
Elke vrouw heeft dagelijks nood aan Magnesium, Vitamine D en Vitamine B. Wij combineerden ze voor jou in 1 complete tablet aangevuld met Zink, Foliumzuur en Seleen. Bij tekorten vermindert je dagelijks functioneren. MagneBplusD Femina vult deze tekorten aan op maat van wat jouw lichaam nodig heeft om het maximale uit je dag te halen.

Ontstaan van nutritionele tekorten

Hoewel het in theorie mogelijk is om voldoende voedingsstoffen uit een evenwichtige voeding te halen, blijkt dit in de praktijk moeilijk te realiseren waardoor zeer vaak essentiële nutritionele tekorten ontstaan.

Enerzijds dalen de nutritionele waarden van onze typische westerse voeding en anderzijds heeft ons lichaam een verhoogde behoefte aan goede voedingsstoffen zoals vitamen, mineralen, onverzadigde omega-vetzuren en anti-oxidanten 

De impact van onze levensstijl

Onze levensstijl vraagt vandaag véél meer van ons lichaam. Meer druk en stress, het gebruik van geneesmiddelen, bepaalde aandoeningen en slaapgebrek verhogen de nood aan de inname van extra vitamines, mineralen en gezonde voedingsstoffen zoals anti-oxidanten en onverzadigde omega-vetzuren.

Meer en meer mensen hebben vandaag te kampen met matige tot ernstige nutritionele tekorten die de gezondheid onder druk zetten. 

Meest voorkomende Westerse vitamine & mineralen tekorten.

1. Vitamine D (81-95%) lees meer over vitamine D

2. Magnesium (61-78%) lees meer over magnesium

3. Iodium (31-71%)

4. Vitamine B12 (14-38%)

5. Ijzer (8-19%)


Essentiele voedingsstoffen

Natural Energy - Vitamine B Complex
Vitamine B complex
Elke Vitamine B heeft zijn eigen unieke rol voor het lichaam maar in het lichaam werken alle Vitamines B samen. Vitamine B Complex is een compleet voedingssupplement met Vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 en B12. Vitamines B hebben een cruciale rol voor onder andere een goed energiepeil, gezonde psyche, de werking van het zenuwstelsel, de werking van het hart en het behoud van een gezonde huid en slijmvliezen. Vitamine B’s haal je enkel uit voeding, een regelmatige inname is noodzakelijk om tekorten te vermijden. Zeker voor veganisten of in periodes waar het lastig is om een gezond voedingspatroon aan te houden, kan Vitamine B Complex jouw voorzien van alle essentiële vitamines B.
Natural Energy - Zink Extra
Zink Extra
Zink is een onmisbaar mineraal dat bijdraagt aan een brede waaier van belangrijke lichaamsfuncties. Zink ondersteunt het immuunsysteem, biedt bescherming tegen infecties, verbetert de concentratie, ondersteunt het behoud van normaal zicht, een normale huid, draagt bij in de vorming van haren en nagels, beschermt tegen oxidatieve stress en draagt bij tot een normale fertiliteit. Het menselijk lichaam kan zelf geen zink aanmaken, dit essentieel mineraal kan dus enkel opgenomen worden via de voeding.

Een vraag of suggestie?

Kortrijksesteenweg 180 bus 5
9830 Sint-Martens-Latem
Orgitan
Natural Energy
Bioradix
Silix
Alpine
MagneBplusD