Gratis levering vanaf €30
Naar de startpagina

Nutritionele tekorten

Een gezonde voeding rijk aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, onverzadigde omega-vetzuren en anti-oxidanten zijn essentieel voor de ondersteuning van een optimale gezondheid. 

Klachten die kunnen wijzen op nutritionele tekorten 

 • Energieproblemen
 • Emotionele problemen
 • Prikkelbaarheid
 • Huidproblemen
 • Haaruitval en nagels die breken
 • Verhoogde vatbaarheid voor infecties 

 • Slechte suikercontrole
 • Vertraagde schildklierwerking
 • Hart –en bloedvatproblemen
 • Spierkrampen
 • ... 

Ontdek onze oplossingen voor nutritionele tekorten

De meest voorkomende, gemeten nutritionele tekorten in de Westerse wereld zijn Vitamine D, Magnesium, Vitamine B12, Jodium, Ijzer en onverzadigde Omega-vetzuren.

Bij Labophar ondersteunen we gericht alle nutritionele tekorten, zowel specifiek als in combinatie. 

Natural Energy - omega 3- omega 7 Balance
Omega 3 + 7 Balance
Omega 3 vetzuren behoren tot de essentiële vetzuren die bijdragen tot een optimale werking van het menselijk lichaam. Deze essentiële vetzuren moeten we uit de voeding halen en zijn onderdeel van een gezond voedingspatroon. Sommige onderzoeken naar het voedingspatroon in de Westerse wereld tonen aan dat de inname van deze essentiële vetzuren vaak niet in balans is. Omega 3 vetzuren hebben een structurele rol in de celmembranen van alle cellen in ons lichaam. Vooral EPA en DHA ondersteunen zo de werking van het hart(1), de ogen(2) en de hersenen(3). De waardevolle Omega 7 vetzuren uit Duindoornolie van koude persing vullen de gunstige werking van de Omega 3 vetzuren op vlak van de balans van het vetzuurprofiel aan. Vitamine E heeft een sterke anti-oxiderende werking in deze formule(4).
Natural Energy - Vitamine D Complex Ultra - 3000 IU
Vitamine D Complex Ultra - 3000 IU
Vitamine D is een onmisbaar vitamine met een brede waaier aan positieve effecten in het lichaam. Vitamine D tekorten zijn de meest voorkomende tekorten in de Westerse wereld. Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat per parel 75 microgram of 3000 internationale eenheden (IU) vlot opneembare Vitamine D3 in zuivere extra vierge olijfolie voor een optimale beschikbaarheid voor het organisme. Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat geen kleurstoffen of bewaarmiddelen. In een land zoals België heeft iedereen dagelijks nood aan extra vitamine D. Bij volwassenen met een normaal gewicht wordt bij een tekort in recent onderzoek een dagelijkse dosis van 3000 IU aangeraden.

Ontstaan van nutritionele tekorten

Hoewel het in theorie mogelijk is om voldoende voedingsstoffen uit een evenwichtige voeding te halen, blijkt dit in de praktijk moeilijk te realiseren waardoor zeer vaak essentiële nutritionele tekorten ontstaan.

Enerzijds dalen de nutritionele waarden van onze typische westerse voeding en anderzijds heeft ons lichaam een verhoogde behoefte aan goede voedingsstoffen zoals vitamen, mineralen, onverzadigde omega-vetzuren en anti-oxidanten 

De impact van onze levensstijl

Onze levensstijl vraagt vandaag véél meer van ons lichaam. Meer druk en stress, het gebruik van geneesmiddelen, bepaalde aandoeningen en slaapgebrek verhogen de nood aan de inname van extra vitamines, mineralen en gezonde voedingsstoffen zoals anti-oxidanten en onverzadigde omega-vetzuren.

Meer en meer mensen hebben vandaag te kampen met matige tot ernstige nutritionele tekorten die de gezondheid onder druk zetten. 

Meest voorkomende Westerse vitamine & mineralen tekorten.

1. Vitamine D (81-95%) lees meer over vitamine D

2. Magnesium (61-78%) lees meer over magnesium

3. Iodium (31-71%)

4. Vitamine B12 (14-38%)

5. Ijzer (8-19%)


Essentiele voedingsstoffen

Natural Energy - Vitamine B Complex
Vitamine B complex
Vitamine B complex bevat alle verschillende vitaminen van de B-groep (vitaminen B1, B2, B3,B5, B6, B8, B12 en foliumzuur) in één, gemakkelijk slikbare en effectieve softgel. Eenvoudig in te nemen en zonder geur. Elke B-Vitamine heeft zijn eigen unieke rol voor het lichaam, maar in het lichaam werken ze samen. Vitamine B Complex is zorgvuldig samengesteld met een optimale verhouding tussen de B-Vitaminen en de aanbevolen dosissen. De B-Vitaminen kunnen maar zeer beperkt aangemaakt worden door het lichaam en daarom zijn we voor de dagelijkse inname aangewezen op onze voeding. Omdat alle B-Vitaminen in verschillende mate samenwerken, helpt een regelmatige inname van alle 8 B-Vitaminen het lichaam. Specifieke B-Vitaminen spelen een ondersteunende rol voor onder andere een goed energiepeil(1), gezonde psyche(2), de werking van het zenuwstelsel(3), de goede werking van het hart(4) en het behoud van een gezonde huid(5) en slijmvliezen(6).

Een vraag of suggestie?

Kortrijksesteenweg 180 bus 5
9830 Sint-Martens-Latem
Orgitan
Natural Energy
Bioradix
Silix
Alpine
MagneBplusD