Gratis verzending vanaf €50 | Ontdek hier onze producten
Naar de startpagina
Geworteld in de natuur 

BIORADIX

Geworteld in de natuur

40 jaar lang ontwikkelde apotheker en antropoloog Raf Willaert gezondheidsoplossingen in harmonie met de natuur. En die traditie van Belgische hoogwaardige voedingssuplementen zetten we graag verder. 
Bij Bioradix leggen we ons toe op kwaliteitsvolle plantenextracten, koudgeperste oliën in plantaardige capsules, nutraceuticals, en bio-actieve verzorgingsproducten. 
Meer dan 40 jaar ervaring samen met eeuwenoude tradities en hedendaagse wetenschappelijke kennis vormen de basis van het Bioradix- productenportfolio.     


In de kijker

Bioradix Floradicol
Floradicol7
De darmbacteriën zijn noodzakelijk voor ons dagelijks functioneren. Melkzuurbacteriën spelen hierin een belangrijke rol. Floradicol-7 bevat 7 verschillende soorten melkzuurbacteriën van natuurlijke oorsprong die beschermd worden door een unieke dubbele beschermlaag. Dit garandeert 100x meer levende bacteriën die hun doelbestemming bereiken.
Bioradix Fytosil Gel
FytoSil Gel
Fytosil Silicium Gel is de originele Siliciumgel met MSM en essentiële oliën die dankzij zijn unieke formulatie doorheen de huid geassimileerd wordt. Voor uw alledaags comfort van gewrichten, spieren en pezen.
Bioradix Energy biotoop 116
Energy - Biotoop 116
Versterkend: Ginseng heeft een positieve invloed op het uithoudingsvermogen
Bioradix Menopower biotoop 172
Menopower - Biotoop 172
De overgang. Wat is dat nu eigenlijk? De overgang of menopauze is een natuurlijk proces waarbij het lichaam geleidelijk naar een nieuw hormonaal evenwicht zoekt. Tijdens de overgang vermindert de productie van oestrogenen of vrouwelijke hormonen. Hierdoor ontstaan de typische overgangsklachten zoals opvliegers en prikkelbaarheid. Een natuurlijke remedie? Het kan!
Bioradix Fytosil Original
Fytosil Osteo
Organisch silicium met calcium en vitamine D3. Calcium en vitamine D dragen bij tot de instandhouding van een normale botstructuur.
Bioradix Detox 2 biotoop 103
Detox 3 - Biotoop 153
De drinkbare oplossing Detox 3 – Botanical 153 bevat: Cynara scolymus L. (artisjok) kan de werking van de lever ondersteunen, de vertering verbeteren en de zuivering van het lichaam bevorderen. Taraxacum officinale (paardenbloem) kan bijdragen tot de goede werking van de lever, het spijsverteringsstelsel en het urinewegstelsel. Orthosiphon stamineus (Javaanse nierthee) kan bijdragen tot de zuivering en de goede werking van de urinewegen.
Bioradix Fytosil Skin Hair Nails
Fytosil Skin Hair Nails
Fytosil Skin, Hair & Nails is een combinatie van kiezelzuur, een vorm van Silicium zoals deze voorkomt in de natuur en Collageen. Daarnaast bevat deze formule de beste zoutvormen van zink, biotine en selenium in een evenwichtige hoeveelheid. Deze elementen helpen huid, haren en nagels gezond en te houden. De synergie van deze stoffen zal bouwstoffen aanbrengen die uw jeugdige uitstraling dagelijks zullen stimuleren.
Bioradix Perilla Olie
Fytoleum Perilla
De koudgeperste olie van Fytoleum Perilla is een rijke bron aan alfa-linoleenzuur (Omega 3), een noodzakelijk vetzuur voor het menselijk organisme. Dit essentiële vetzuur, kan niet door het lichaam zelf aangemaakt worden. We moeten het dus uit ons voedsel halen. Daarom is het noodzakelijk voor zowel jong als oud om een supplement in te nemen zoals Fytoleum Perilla.
Bioradix Detox 1 biotoop 101
Detox 1 - Botanical 101
Voor een algemene reiniging van het lichaam
Bioradix Liquid Magnesium D3+
Liquid Magnesium D3+
Liquid Magnesium D3+, een innoverende formu­le van vloeibaar magnesium, zorgt ervoor dat je steeds de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnenkrijgt. Zo verklein je de kans op een magnesium tekort wat een negatieve in­ vloed heeft op de energieproductie en de spie­ren.

Geworteld in de natuurOntdek meer

BIORADIX

Waarom uw gezondheid bij Bioradix in goede handen is

  • Lange traditie met meer dan 40 jaar ervaring 
  • Gezonder leven met een lichaam in balans 
  • gezondheidsoplossingen in harmonie met de natuur 
  • Unieke, wetenschappelijk onderbouwde en veilige producten. 

De oplossingen van Bioradix   

Detox
Een detoxkuur zorgt ervoor dat je lichaam gereinigd wordt van alle opgestapelde, schadelijke stoffen, zodat je je weer gezonder voelt en de wereld opnieuw vol energie tegemoet kunt treden. Het biedt een boost voor je levensstijl om je lichaam te helpen, in combinatie met een gezonde voeding en een dagelijkse portie bewegen.
Lees meer
Woman
Het unieke vrouwelijk lichaam heeft soms specifieke ondersteuning nodig. Net daarom werd het Woman-gamma ontwikkeld vol met natuurlijke ingredienten. De producten in het Woman-gamma ondersteunen het vrouwelijk lichaam tijdens verschillende fases in hun leven. Natuurlijke plantenextracten op maat van het vrouwelijk lichaam helpen het lichaam in balans te houden of actief te ondersteunen.
Lees meer
Fit
Het Fit-gamma biedt producten die bijdragen aan een fit en actief leven door de ondersteuning van alles wat je lichaam nodig heeft om te bewegen. Hun positieve invloed op het bewegingsapparaat, de spieren en het metabolisme zorgen dat jij je fitter voelt tijdens je dagelijkse activiteiten
Lees meer
Immuno
Het Immuno-gamma ondersteunt de verschillende aspecten van je immuunsysteem. Het is namelijk geen overbodige luxe om je immuniteit regelmatig een boost of een duwtje in de rug te geven.
Lees meer
Gastro Intestinaal
De bacteriën die op en in ons lichaam huizen zijn essentieel. Het Gastro Intestinale gamma van Bioradix bevat natuurlijke voedingssupplementen ter ondersteuning van darmbacteriën
Lees meer
Healthy Aging
Natuurlijke voedingssupplementen ter ondersteuning van het gezond ouder worden mét behoud van levenskwaliteit. De producten in het Healthy Aging-gamma helpen je lichaam om optimaal te blijven functioneren, ook als je al een dagje ouder wordt.
Lees meer
Exclusive
Fytosil Original
Lees meer

ONTMOET RAF WILLAERT, DE PIONIER VAN DE UNIEKE BIORADIX-FILOSOFIE

Raf Willaert staat aan de wieg van de unieke filosfie van Bioradix. In zijn boek “De Plantenfluisteraar” onthult in zijn boek het geheim voor een langer en fitter leven

 “De plantenfluisteraar” is meteen ook de titel van zijn eerste boek waarin hij het uitgebreid heeft over de diverse mogelijkheden die planten en kruiden op de gezondheid kunnen hebben. "Planten op de juiste manier geteeld, gevoed en bereid zorgen voor een flinke meerwaarde".

De interesse voor kruiden, planten en bij uitbreiding de hele natuur bezit Raf al heel zijn leven. "Ik groeide er letterlijk in op", steekt hij van wal. "Ik ben een boerenzoon en groeide op in De Ruiter waar ik enorm veel zintuiglijke waarnemingen deed. Ik kon er de natuur proeven, ruiken, aanraken, zien, enz. Door omringd te zijn door planten en kruiden ontwikkelde ik een passie".

Dat kreeg een vervolg in zijn studies. Na het Klein Seminarie studeerde de plantenfluisteraar – zo gedraagt hij zich in het bijzijn van planten – voor apotheker. Een job die hij ruim een kwarteeuw uitoefende in zijn eigen officina-apotheek. "Tussendoor volgde ik de studie antropologie of hoe wij uit bacteriën, planten en de natuur zijn geëvolueerd. Ik ben ervan overtuigd dat planten een enorme rol kunnen spelen voor het lichaam. Ons lichaam is immers een mirakel dat zelf in staat is om de goede stoffen op te nemen die nodig zijn voor celvernieuwing en de slechte af te scheiden, de zuivering".

In de evolutietheorie was er immers eerst de natuur en pas vele jaren later de mens. Dat zou dan ook betekenen dat planten en kruiden al een stuk verder zitten in de ontwikkeling dan de mens. "In principe is er ook weinig verschil tussen mens en plant. Planten bezitten ook voedingsstoffen, suikers, vetten, eiwitten, mineralen, enz. die de kenmerken van caloriewaarden krijgen”.

"In planten heb je de basisbestanddelen en de zogenaamde ballaststoffen. Tot nu toe werd aangenomen dat die ballaststoffen effectief ballast zijn en weinig nut hebben. Dat is niet waar. Als je deze in het juiste preparaat en/of extract in je manier van voeding integreert, kunnen die ervoor zorgen dat je lichaam optimaal gezuiverd en vernieuwd wordt. Hoe beter de vernieuwing, hoe zuiverder het lichaam, hoe langer je fit blijft".

Die conclusie trekt Raf na jarenlang onderzoek, eigen ervaringen en het afreizen van de halve wereld op zoek naar planten en hun eigenschappen. "Het is een soort inzicht dat er zeker niet van de ene dag op de andere gekomen is. Het is eigenlijk het resultaat van een halve eeuw ontdekken".

Die visie op de meerwaarde van planten en kruiden wil Raf nu ook met de rest van de wereld delen.

Nu is er dus een boek met als titel De plantenfluisteraar. Een naslagwerk dat in se een synthese is van hoe planten en kruiden een helende werking kunnen hebben met het oog op een langer en fitter leven. "Het boek is er zowel voor de private gebruikers als professionelen. Ik hoop een beweging op gang te brengen en iets los te maken. Het vraagt tijd om ervoor open te staan maar dit boek kan de eerste stap zijn". 
Een vraag of suggestie?

Kortrijksesteenweg 180 bus 5
9830 Sint-Martens-Latem
Silix
Natural Energy
Bioradix
Orgitan
MagneBplusD